Waarom een inboedelverzekering afsluiten?

De inboedelverzekering beschermt jouw bezittingen tegen beschadiging en diefstal.

Wat gaat het je kosten om jouw inboedel volledig te vervangen? Dan hebben we het niet alleen over een bankstel en tafels en stoelen, maar echt alles. Als je alles bij elkaar optelt kom je waarschijnlijk hoger uit dan je vooraf had verwacht. Je staat er namelijk niet bij stil, maar na een brand alle inboedel nieuw kopen loopt in de tienduizenden euro’s.

Voor het verzekeren van de inboedel kun je zelf een inschatting maken van de waarde van de inboedel. Samen met jou kunnen wij het ook voor je inschatten met een zogenaamde inboedelwaardemeter. Aan de hand van een aantal vragen wordt afhankelijk van jouw leeftijd en de gezinssamenstelling een waarde ingeschat. Andere verzekeraars werken weer anders. Zij noemen geen verzekerde bedragen, maar geven aan dat je niet onderverzekerd kunt zijn. In dat geval hoeft het verzekerd bedrag niet vastgesteld of ingeschat worden.

inboedel
tuin

Wanneer keert de inboedelverzekering uit?

De standaard inboedelverzekering biedt een ruime dekking. De verzekering wordt ook wel een brandverzekering genoemd, maar de dekking is veel ruimer. Naast dekking tegen schade door storm, diefstal en blikseminslag, biedt de verzekering ook dekking tegen minder voor de hand liggende schadeoorzaken. Je kunt bijvoorbeeld denken aan:

  • Schade aan de inhoud van de vriezer of koelkast bij stroomuitval voor een langere periode;
  • Schade aan de tuin

Niet te ruim of te beperkt verzekeren

Veel inboedelverzekeringen die al langere tijd lopen, zijn niet meer goed afgestemd op de werkelijke situatie. Het verzekerd bedrag is bijvoorbeeld te laag of je hebt kostbaarheden in de inboedelverzekering bijverzekerd die je al niet meer in jouw bezit hebt. Een inboedelverzekering heeft periodiek aandacht nodig. Niesten Adviesgroep kan jou helpen met het verzekeren van de inboedel. Wij gaan voor de laagste prijs, waarbij wij de kwaliteit van de dekking niet uit het oog verliezen.

Vergelijk en bereken direct de premie voor de Inboedelverzekering

Heb je ook al een opstalverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering? Dit zijn naast de inboedelverzekering ook noodzakelijke verzekeringen.