Welke zorgverzekering is voor jou de beste keuze?

Welke zorgverzekering is voor jou de beste keuze?

De zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering met eventueel een aanvullende verzekering. Er is dermate veel keuze dat je eenvoudig de verkeerde zorgverzekering kiest. Door te blijven zitten waar je nu verzekerd bent, betaal je vaak onzinnig teveel. Graag willen wij de keuzemogelijkheden ophelderen. 

zorg
ongeluk

Heb je voldoende aan de basisverzekering?

De meest noodzakelijke zorg wordt betaald uit de basisverzekering. Dat wil nog niet zeggen dat je genoegen kunt nemen met alleen maar de basisverzekering. Medicijnen, de huisarts en medische behandelingen in het ziekenhuis worden betaald vanuit de basisverzekering. Bijvoorbeeld voor fysiotherapie, orthodontie en tandartskosten heb je een aanvullende zorgverzekering nodig. Maar helaas is dat niet het volledige verhaal. Er kan bijvoorbeeld een eigen bijdrage gelden voor bepaalde medicijnen. Een zorgverzekering is dus een kwestie van de verzekeringen vergelijken en de meest geschikte zorgverzekering kiezen.

Wanneer kan ik overstappen naar een andere zorgverzekering?

Dat kan per 1 januari. Om over te stappen heb je tot 1 januari de tijd om de huidige zorgverzekering op te zeggen. Vervolgens heb je tot 1 februari de tijd voor het kiezen van een andere zorgverzekering. De gekozen verzekering gaat in met terugwerkende kracht per 1 januari. In uitzonderingsgevallen kun je gedurende het jaar overstappen. Jongeren die 18 jaar worden, kiezen met ingang van de nieuwe maand na de verjaardag voor een eigen zorgverzekering.

Waar op letten bij het overstappen?

Er zijn teveel keuzemogelijkheden om zomaar naar een willekeurige verzekeraar over te stappen. De polisvoorwaarden zijn ondoorgrondelijk als je geen ervaring hebt met het vergelijken van zorgverzekeringen. Wij raden je aan om bij ons op kantoor langs te komen. De kwaliteit van de zorgverzekering is volledig afhankelijk van welke zorg je volgend jaar nodig hebt. Dat kun je natuurlijk niet precies weten, maar je kunt wel inschatten welke zorg je in ieder geval nodig gaat hebben.  

Overstappen is niet eng. Wij kunnen samen met jou bepalen wat de mogelijkheden zijn. Als je nu de beste zorgverzekering hebt tegen de scherpste premie, vertellen wij jou dat ook.

Vergelijk en bereken direct de premie voor de Woonhuisverzekering

Neem direct contact met ons op voor de mogelijkheden.